Profiel

De vv Kloosterburen is een voetbalclub voor alle gezindten met nog sterke links naar de rooms katholieke origine. Normen en waarden vormen een belangrijk uitgangspunt als kader. Verder staan sportiviteit en plezier in het spelletje voetbal voorop.

De vereniging betrekt zijn leden vnl. uit de directe omgeving (gemeente De Marne), maar ook ver daar buiten (oa. Groningen, Leeuwarden etc.). De club is momenteel actief in competitieverband met 11 teams. Zes jeugdteams (O-19-, O-17- combinatie met Fc Leo, O-15, O-13, O-11 en O-9) en 2 Damesteams spelen op de zaterdag en 3 seniorenteams acteren zondags. Het eerste elftal speelt in de 5e klasse. De overige seniorenteams reserve 6e klasse.

De dames zijn, met ingang van seizoen 2011-2012, een samenwerkingsverband aangegaan met de dames van vvEenrum en spelen als Eenrum-Kloosterburen-Combinatie (EKC) in de competitie. Vrouwen 1 speelt, na het behaalde kampioenschap 2014-2015, in de 2e klasse en Vrouwen 2 in de 5e klasse.

Meisjes voetballen tot en met de O-15 in mixed teams. Aandacht wordt er besteed aan de ontwikkeling van de spelers en speelsters. Zij worden zo goed mogelijk begeleid naar regionale selecties. Een enthousiast team aan leiders en trainers staat hiervoor garant. Inbreng van ouders vinden we hierbij ook erg belangrijk. De vv Kloosterburen is volop in beweging. Er is een toenemende aanwas van puppies/ kabouters. Op naar een tweede F- team.

Verder is de sponsorcommissie actief om goede voorwaarden te scheppen voor een optimaal en gezellig voetbalklimaat bij de voetbalvereniging Kloosterburen gesteund door een grote, niet aflatende, enthousiaste en trouwe groep vrijwilligers.

versie 2016-2017