Strijdlustig EKC alsnog ten onder tegen SIOS

De voetbaldames van EKC speelden zaterdag 14 oktober in Sauwerd tegen het sterke en ongeslagen SIOS dat ook nog eens de ranglijst aanvoert. Gedurende 70 minuten leek er een punt in te zitten voor de gasten. In de eerste helft maakte EKC het SIOS behoorlijk moeilijk dat haar draai niet kon vinden. Wel was het de thuisploeg dat na 22 minuten de leiding nam. Een vrije trap werd door Trienke de Haan achter keepster Nikki Werkman geschoten: 1-0. EKC wist echter in de 30e minuut terug te komen. Een corner van Chantal Hofman werd door Rebecca Postma achter keepster Annemarie de Vries ingekopt: 1-1. In de 36e minuut liep Noor Veldink vast op keepster De Vries en in de 40e minuut kwam Chantal Hofman nog dreigend voor het Sauwerder doel maar doelpunten bleven uit. In de rust werd Noor Veldink gewisseld voor Marlies Tammens.

Na de rust drong SIOS wel meer aan maar EKC wist goed mee te komen. EKC-keepster Nikki Werkman was behoorlijk op dreef terwijl aan de andere kant Amber Meijer haar schot gestopt zag terwijl ook Emma Postma onfortuinlijk. Toch begonnen door de grote inzet van EKC de krachten wat weg te vloeien. SIOS bleek conditioneel toch over meer lucht te beschikken. In de 68e minuut viel dan ook het doek. Uit een voorzet kon de geheel vrij staande Pascal Spieker de 2-1 noteren. Een minuut later kon Marjon Bos niet meer verder en werd zij vervangen door Sophie van Tilburg. In de 70e minuut zag Chantal Hofman haar inzet gekeerd door keepster De Vries. In de 73e minuut was het helemaal over toen Trienke de Haan doorbrak en de stand op 3-1 zette. Hofman probeerde het nog eens weer maar liep vast in de SIOS-defensie. Het was weer SIOS dat in de 85e minuut middels Kim Nanninga op 4-1 kwam. Een goed genomen strafschop van Elsbeth de Haan in de 90e minuut na een overtreding bepaalde de eindstand op 5-1 wat geflatteerd was wat zelfs door de leider van de thuisploeg weer beaamd. Zaterdag 28 oktober speelt EKC thuis in Kloosterburen tegen Buitenpost.

SIOS – EKC 5-1 (1-1). 22. Trienke de Haan 1-0; 30. Rebecca Postma 1-1; 68. Pascal Spieker 2-1; 73. Trienke de Haan 3-1; 85. Kim Nanninga 4-1; 90. Elsbeth de Haan 5-1 (pen.).
Scheidsrechter: J. Remmers
EKC: Rebecca Postma, Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker, Noor Veldink (46. Marlies Tammens), Chantal Hofman, Amber Meijer, Iris Knol, Judith Zuidersma, Marjon Bos (69. Sophie van Tilburg), Nikki Werkman.