EKC nipt langs GSVV The Knickerbockers 3                              

De voetbalsters van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 18 maart op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen het derde elftal van GSVV The Knickerbockers uit Groningen. Uit had EKC met 2-0 verloren en na de twee eerdere nederlagen wilde men nu wel een goed resultaat neerzetten. Echter zowel EKC als de studentes kenden problemen in de bezetting. Bij EKC waren maar 10 dames van de selectie aanwezig zodat Loes Korhorn van dames 2 in de basis stond en er ook nog drie andere speelsters van de reserves op de bank zaten. Vooraf gaf pupil van de week Vera Dijkstra van SJO De Marne JO-13-1JM het goede voorbeeld. Onder de goede leiding van scheidsrechter T.E. de Haan zat EKC er gelijk goed boven op. Al na drie minuten vond Joni Lukkien Loes Korhorn die haar inzet net gekeerd zag de studentenkeepster. Later kwam ook TKB wat opzetten maar de betere mogelijkheden waren wel voor de thuisploeg. Evenwel werd het net niet gevonden. Wel hanteerde EKC de buitenspelval goed waardoor menig TKB-poging sneuvelde. In de 27e minuut kreeg EKC een zeer goede kans maar het lukte Sarah Rijzinga niet deze te verzilveren. Toch was ook TKB er een enkele maal dichtbij maar gelukkig liep EKC geen averij op. Nicky Knol zag haar inzet ook nog gestopt zodat 0-0 ook de ruststand werd.

Na de rust zat EKC er nog meer op. Ook TKB liet van zich horen maar het was de thuisploeg dat de boventoon voerde. Echter het benutten van de kansen daar schortte het aan. Sarah Rijzinga stuitte op de TKB-keepster (51e min.) en ook Rebecca Postma zag haar schot gestopt (55e min.). Wel moest aan de andere kant EKC-keepster Nikki Werkman meerdere malen in actie komen maar zij behoedde haar team voor verdere averij. In de 75e minuut werd verdedigster Marije Roelink naar de kant gehaald voor de topschutter van dames 2 Chantal Hofman, die in de wedstrijd van EKC 2-De Fivel (3-0) ook haar doelpuntje had meegepakt.  Zo leek de wedstrijd naar een 0-0 eindstand te lopen toen de 84e minuut aanbrak. Sarah Rijzinga gooide een corner voor het stadjer doel alwaar in het tumult een studente de bal in eigen doel werkte: 1-0. Hierbij viel de keepster ook nog uit en daar TKB alle wissels al had opgebruikt moest ze met 10 dames verder. Toch werd het nog een spannende slotfase maar EKC hield het hoofd koel en trok de 1-0 overwinning over de streep. Komende zaterdag gaat het naar het hoger geklasseerde Veendam 1894.

EKC – GSVV The Knickerbockers 3 1-0 (0-0). 84. TKB 1-0 e.d.
Scheidsrechter: T.E. de Haan (Eenrum)
EKC: Irene Bos, Rebecca Postma, Nicky Knol, Nikki Werkman, Emma Postma, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Marije Roelink (75. Chantal Hofman), Desie Tjoelker, Joni Lukkien, Loes Korhorn.

Foto: Loes Korhorn drijft de bal op.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC 2 overtuigend langs De Fivel                                                  

De reserves van EKC (Eenrum/Kloosterburen) stuitten zaterdag 18 maart op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen op het altijd lastige De Fivel uit Zeerijp. Uit had EKC met 4-1 verloren dus men was gewaarschuwd. EKC had ook maar één wissel maar zou desondanks een zeer goed resultaat neerzetten,. Gelijk al in de 1e minuut was de eerste aanval al raak. Chantal Hofman prikte de 1-0 binnen. De thuisploeg was meer de bovenliggende partij maar De Fivel liet zich niet helemaal wegzetten. Nadat Charlotte van Dort en Kim van der Meer hun pogingen zagen strandden was het in de 28e minuut wel ineens raak. Charlotte van Dort wist Marjon Bos te bereiken die met een afstandsschot de stand op 2-0 bracht. Daarna wilde EKC meer maar ondanks enkele zeer goede kansen lukte dat niet meer. Van De Fivel kwam behalve een corner en een schot welke door keepster Mila Bolt werd gestopt ook niets meer. Tot de rust bleef het 2-0.

Ook in de tweede helft was EKC de betere ploeg. Het had nu de zon mee en viel aan. Echter het afronden van de mogelijkheden – en die waren er wel degelijk – was een tweede. Het duurde tot de 65e minuut eer de overwinning veilig werd gesteld. Een vrije trap van Loes Korhorn knalde ineens achter De Fivel-keepster in het doel: 3-0. Daarna bleef EKC stormen maar het wilde niet meer lukken. De Fivel kwam later wel wat meer opzetten maar de weinige pogingen hunnerzijds werden door keepster Bolt onschadelijk gemaakt. Zo bleef het bij 3-0 en pakte EKC een verdiende overwinning. Komende zaterdag gaat het naar SC Loppersum.

EKC 2 – De Fivel 3-0 (2-0). 1. Chantal Hofman 1-0; 28. Marjon Bos 2-0; 65. Loes Korhorn 3-0.
Scheidsrechter: R. Scholtens (Leens)
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Ann Hazenberg, Chantal Hofman, Sanne Werkman, Marjon Bos, Liene de Windt, Mila Bolt, Loes Korhorn, Nya Nyangoma, Charlotte van Dort, Kim van der Meer.

Foto: Marjon Bos en Charlotte van Dort stichten gevaar voor het De Fivel-doel

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC 2 laat  GSVV The Knickerbockers 8 ontsnappen           

De wedstrijd tussen EKC 2 en GSVV The Knickerbockers 8 zaterdag 4 maart op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen was een spectaculaire duel. Vooraf zou EKC getekend hebben voor de 2-2 eindstand maar achteraf was er toch teleurstelling. En EKC had vooraf zeker te vrezen voor een dikke nederlaag daar de uitwedstrijd de week ervoor in een 9-1 nederlaag eindigde. Het liep nu toch wat anders. EKC zette zich goed in en kreeg nu ook mogelijkheden. Zo stootte Anouk Koster op de keepster en zag later een schot voorlangs gaan terwijl Sanne Werkman haar inzet op het dak van het doel zag belandden. TKB probeerde het natuurlijk ook maar vond keepster Mila Bolt op haar weg. Het was EKC dat in de 24e minuut de leiding nam. Inge Mulder deed het voorbereidende werk waarna Chantal Hofman raak schoot: 1-0. TKB begon hierna wat meer aan te dringen zonder dat hen dat echter resultaat opleverde. Charlotte van Dort liep nog vast zodat 1-0 ook de ruststand werd.

In de tweede helft had EKC de wind mee maar zag nu TKB toch nog meer komen opzetten. Doch ook de thuisploeg kreeg haar kansen. Anouk Koster stuitte op de keepster en ook Liza Huizingh zag deze dame in de weg staan. Sanne Werkman zag haar corner op het dak van het doel belandden en Liene de Windt raakte de paal. Het was TKB dat in de 74e minuut ineens langszij kwam: 1-1. Dit leek het te blijven toen de blessuretijd aanbrak. In de 91e minuut kwam EKC plotsklaps op 2-1 toen Loes Korhorn de bal bij Chantal Hofman kreeg die ineens van afstand uithaalde. Even leek EKC de overwinning over de streep te trekken. Echter scheidsrechter Van der Maar trok – volgens EKC –  net iets teveel blessuretijd bij waardoor het TKB gelukte om in de 95e minuut net de 2-2 te maken en zo een punt wist mee te snoepen. Komende zaterdag gaat het naar het sterke Corenos in Roodeschool.

EKC 2 – GSVV The Knickerbockers 8 2-2 (1-0). 24. Chantal Hofman 1-0; 74. TKB 1-1; 91. Chantal Hofman 2-1; 95. TKB 2-2.
Scheidrechter: B. van der Maar (Kloosterburen)
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Ann Hazenberg, Chantal Hofman,  Liza Huizingh, Anouk Koster, Birgit Bruinink,  Sanne Werkman, Marjon Bos, Liene de Windt, Mila Bolt, Sophie van Tilburg, Loes Korhorn, Nya Nyangoma, Charlotte van Dort.

Foto: Een juichende Chantal Hofman na de 2-1.

 Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC onderuit tegen Asser Boys

De voetbalsters van EKC (Eenrum/Kloosterburen) traden zaterdag 4 maart op sportpark “Westerklooster”  te Kloosterburen aan voor de return tegen Asser Boys uit Assen dat net iets boven de thuisploeg stond. EKC had goede moed want uit had men dit team met 2-5 verslagen dus een goede uitslag kon er ook nu inzitten. Het liep evenwel wat anders. De pupil van de week Emlinde Blomsma van SJO De Marne JO13-1JM gaf nog wel het goede voorbeeld. De thuisploeg kreeg geen grip op de wedstrijd en wist ook de weinige mogelijkheden die het kreeg niet te verzilveren. Een corner van Sarah Rijzinga kreeg geen vervolg en Rebecca Postma zag haar inzet gestopt door de keepster. Het waren de gasten die in de 23e minuut op 0-1 kwamen toen EKC de bal niet weg kreeg. Hierna bleef EKC het wel proberen maar over het algemeen kwam er meer gevaar van Asser Boys. Evenwel vielen er geen doelpunten meer zodat 0-1 ook de ruststand werd.

Na de rust toog EKC wel  naar voren maar ook Asser Boys liet zich niet onbetuigd. Zij kwam in de 57e minuut dan ook op 0-2. Twee minuten later werd Rebecca Postma vervangen door Chantal Hofman van het tweede elftal. Hofman vond Sarah Rijzinga in de 63e minuut maar zij zag haar schot naast gaan en twee minuten later was Rijzinga de aangever maar stuitte Hofman nu op de goede keepende doelvrouwe van de gasten. Het wilde niet lukken met EKC dat tot overmaat van ramp in de 68e minuut ook nog eens de 0-3 om de oren kreeg. Vier minuten later kwam Liza Huizingh van dames 2 erin voor Johanna van de Steeg maar ook zij kon het tij niet meer keren. Sarah Rijzinga liep vast op de keepster evenals Emma Postma na een pass van Chantal Hofman. In de 82e minuut kon Noor Veldink niet meer verder en kwam Anouk Koster van dames 2 in het veld. Het mocht niet meer baten want in de 89e minuut bepaalde Asser Boys na een kopbal uit een voorzet de eindstand op 0-4 waarmee EKC  met lege handen stond. Vooraf had men toch op een ander resultaat gehoopt dan de 0-4 nederlaag. Komende zaterdag gaat het naar het hoger geklasseerde Amicitia VMC in Groningen.

 EKC – Asser Boys 0-4 (0-1). 23. AB 0-1; 57. AB 0-2; 68. AB 0-3; 89. AB 0-4.

Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)

EKC: Irene Bos, Rebecca Postma (59. Chantal Hofman), Nicky Knol, Johanna van de Steeg (72. Liza Huizingh), Nikki Werkman, Emma Postma, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Noor Veldink (82. Anouk Koster), Marije Roelink, Desie Tjoelker.

 Foto: Noor Veldink en Marije Roelink stomen om met de bal

 Met vriendelijke groeten, Jitse Drent