EKC 2 sluit af in stijl                                                                         

De voetbalsters van EKC 2 hebben donderdagavond 30 mei hun allerlaatste competitiewedstrijd in stijl afgesloten. Eerder werd thuis De Fivel met 2-0 verslagen maar nu ging het nog beter. EKC was heer en meester en De Fivel had weinig tot niets in te brengen. De gasten gingen vol in de aanval en kregen kansen. Vooralsnog werden deze niet benut maar in de 20e minuut was het wel raak. Rebecca Postma ging alleen door en noteerde de 0-1. De Fivel verscheen even voor het EKC-doel zonder echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg verscheen ook wel op de helft van EKC maar wist hier verder niets mee te doen. EKC daarentegen speelde wat te gehaast waardoor kansen verloren gingen. Zo duurde het tot de 37e minuut eer de 0-2 viel. Inge Mulder vond Judith Zuidersma die de keepster uitspeelde en doelpuntte. EKC ging door en in de 44e minuut viel de 0-3 ruststand. Uit een voorzet van Judith Zuidersma wist Anouk Koster uiteindelijk te scoren nadat De Fivel-keepster een poging had gedaan om de bal te bemachtigen. In deze eerste helft had EKC-keepster Maaike Adema geheel niets te doen gehad.

Ook in de tweede helft controleerde EKC de wedstrijd. Het toog weer naar voren en na vijf minuten was het dan ook raak. Na het voorbereidende werk van Nicky Knol maakte Judith Zuidersma er met een wereldgoal in de kruising 0-4 van. Ook nu werden er verscheidene mogelijkheden niet benut maar EKC kon zich dat veroorloven want van De Fivel kwam al helemaal niets. In de 53e minuut was het evenwel weer raak. Nicky Knol werkte zich door de defensie en scoorde de 0-5. Even leek De Fivel wat terug te doen maar haar inzet ging in de 59e minuut naast en 7 minuten later moest keepster Adema toch even in actie komen. In de 69e minuut was het wel voor EKC weer in de roos. Via Ann Hazenberg en Anouk Koster kwam de bal bij Chantal Hofman die ook haar doelpuntje mee pikte: 0-6. De thuisploeg probeerde wat terug te doen maar keepster Adema was paraat. Het laatste woord was ook aan EKC. Chantal Hofman bepaalde in de 83e minuut de eindstand op 0-7 waarmee EKC de competitie zoals gemeld in stijl afsloot. Als EKC nog wat zorgvuldiger was geweest dan had een nog grotere uitslag er wel in gezeten maar nu was het ook goed. Door dit resultaat eindigde EKC 2 op de 4e plaats met 30 punten uit 19 wedstrijden en een doelsaldo van 60 voor en 41 tegen. De treffers kwamen op naam van Nicky Knol 10, Loes Korhorn 10, Inge Mulder 7, Judith Zuidersma 7, Chantal Hofman 5, Anouk Koster 4, Rebecca Postma 4, Marjon Bos 3, Joni Lukkien 3, Marlies Tammens 2, Charlotte van Dort 1, Emma Postma 1, Sophie Rozema 1, Liene de Windt 1 en tegenstander 1.

De Fivel – EKC 2 0-7 (0-3). 20. Rebecca Postma 0-1; 37. Judith Zuidersma 0-2; 44. Anouk Koster 0-3; 50. Judith Zuidersma 0-4; 53. Nicky Knol 0-5; 69. Chantal Hofman 0-6; 83. Chantal Hofman 0-7.
Scheidsrechter: Clubscheidsrechter De Fivel
EKC 2: Inge Mulder, Maaike Adema, Ann Hazenberg, Marlies Tammens, Anouk Koster, Liza Huizingh, Marjon Bos, Iris Knol, Rebecca Postma, Judith Zuidersma, Nicky Knol, Chantal Hofman, Joni Lukkien, Mila Bolt.

EKC 2 onderuit tegen Farmsum                                                                        

In het verre Farmsum stonden de voetbalsters van EKC 2 zaterdag 25 mei tegenover kampioenskandidaat Farmsum. EKC had eerder thuis met 2-5 verloren maar nu zag het begin er heel anders uit. Binnen enkele minuten sloeg EKC toe. In de 2e minuut was Sanne Werkman de aangeefster en Anouk Koster de afmaakster: 0-1. Drie minuten later stond het ook 0-2 toen Marlies Tammens na een voorzet van Anouk Koster de 0-2 noteerde. EKC kende nu een goede fase maar helaas leverde dit geen verdere treffers op. Het was Farmsum dat in de 44e minuut de aansluiting vond: 1-2.

Na de rust stond Sanne Werkman op het doel in de plaats van Maaike Adema die wegens rugklachten maar één helft kan volhouden. Ook nu toog EKC naar voren want het wilde de drie punten mee naar huis nemen. Echter ook de thuisploeg kwam meer opzetten wat in de 58e minuut de gelijkmaker opleverde toen een onterechte corner werd binnen gewerkt: 2-2. Nu rook Farmsum meer en drie minuten later stond het ineens 3-2. EKC probeerde nog wat terug te doen en kreeg hiervoor ook nog wat kansen maar het was Farmsum dat het afmaakte en met treffers in de 75e en 86e minuut de eindstand op 5-2 bepaalde. Hiermee werd de thuisploeg dan ook kampioen.

Farmsum – EKC 2 5-2 (1-2). 2. Anouk Koster 0-1; 5. Marlies Tammens 0-2; 44. Farmsum 1-2; 58. Farmsum 2-2; 61. Farmsum 3-2; 75. Farmsum 4-2; 86. Farmsum 5-2.
Scheidsrechter: G. Feiken (Farmsum)
EKC 2: Inge Mulder, Maaike Adema, Ann Hazenberg, Sophie Rozema, Marlies Tammens, Anouk Koster, Liza Huizingh, Sophie van Tilburg, Amber Meijer, Marjon Bos, Iris Knol, Sanne Werkman, Manoek Zaagman, Floor Knook, Mila Bolt, Fleur Kijlstra.

EKC VR30+1 op de valreep kampioen

Waar de vrouwen18+ en 30+2 niet in slaagden lukte het de vrouwen30+1 van EKC vrijdagavond 24 mei wel om het kampioenschap in de 1e klasse 16 voorjaar binnen te slepen. Op sportpark “De Enk” te Grijpskerk vond de 5e en laatste ronde plaats waarin de beslissing moest vallen. Vooraf stond EKC 4 punten voor op de nummer twee Zuidhorn maar na een 0-4 nederlaag tegen deze ploeg gevolgd door een 1-1 (doelpunt Anda Toonder) tegen VVSV’09 terwijl Zuidhorn bleef winnen leken de kansen op het kampioenschap vervlogen. EKC kon nu vrijuit spelen en versloeg FC LEO met 3-0 (doelpunten Anda Toonder 2x  en Sonja van der Laan) toen op het andere veld Zuidhorn zich stukliep op Grijpskerk gezien de 0-0 eindstand. Nu waren er opeens wel weer kansen voor EKC en die greep ze ook door Grijpskerk in de laatste wedstrijd met 2-0 (doelpunten Korinne Huizenga en Anda Toonder) en daardoor met één punt meer alsnog beslag op het kampioenschap te leggen. EKC speelde 18 wedstrijden (alhoewel op voetbal.nl twee uitslagen niet zijn ingevuld) en haalde daaruit 34 punten en een doelsaldo van 17 voor en 8 tegen. De 17 doelpunten kwamen op naam van Anda Toonder 8, Maaike Lokken 2, Inge Mulder 2 en Linda Rozema, Sonja van der Laan, Kim Melchior, Korinne Huizenga en Sarah van Dijk met elk één doelpunt. Komende seizoen zal het team weer onder de naam van v.v. Eenrum gaan opereren.

Het kampioensteam Staand v.l.nr.: Maaike Lokken, Margriet Bijlholt, coach Bernard Krans, Danique Cusiël, Anda Toonder en Selina Vorenkamp.
Gehurkt v.l.n.r.: Korinne Huizenga, Linda Rozema, Renskje Heinstra, Andrea Egberts, Christina Prins, Sonja van der Laan en Sarah van Dijk.

EKC VR30+1 op de valreep kampioen

De EKC VR30+ pakten vrijdagavond 24 mei op sportpark “De Enk” te Grijpskerk het zo felbegeerde kampioenschap in de 1e klasse 16 voorjaar. De selectie bestond uit Sonja van der Laan, Sarah van Dijk, Renskje Heinstra, Andrea Egberts, Selina Vorenkamp, Christina Prins, Korinne Huizenga, Anda Toonder, Danique Cusiël, Maaike Lokken, Margriet Bijlholt en Linda Rozema. Alleen Kim Melchior en Lammie van der Laan ontbraken. Dit waren de resultaten:

EKC – Zuidhorn                                                                             0-4

Met een voorsprong van 4 punten op Zuidhorn had EKC wat marge en dat zou ook nodig blijken. Al in de 1e minuut kreeg Margriet Bijlholt een unieke kans om de score open te breken maar helaas lukte dat net niet. Vervolgens speelde EKC vol op de aanval waardoor er achterin wat gaten vielen. In de 8e minuut wist keepster Christina Prins nog uitkomst te brengen maar in de 9e minuut vond Zuidhorn een gaatje en lag de 0-1 in het net. Nu wilde Zuidhorn meer en zette meer aan. EKC zocht ook een opening en in de 13e minuut schoot Sonja van der Laan net naast. Een minuut later trof Zuidhorn de lat om nog in dezelfde minuut alsnog op 0-2 te komen. Vervolgens drukte Zuidhorn door en bepaalde door treffers in de 15e en 19e minuut de eindstand op 0-4. EKC had nu nog een marge van één punt en kon zich geen gelijkspel of nederlaag meer veroorloven.

VVSV’09 – Grijpskerk                                                                   ?-?
Grijpskerk – FC LEO                                                                     ?-?
Zuidhorn – VVSV’09                                                                      1-0
FC LEO – Zuidhorn                                                                        ?-?
VVSV’09 – EKC                                                                             1-1

Tegen VVSV’09 moest dus gewonnen worden om in de race te blijven. EKC viel aan maar kwam er vooreerst niet door. Maaike Lokken mikte op de paal en Anda Toonder liep zich vast. In de 7e minuut was het wel raak toen Anda Toonder zich door de VVSV’09-defensie werkte en de 0-1 noteerde. Nu wilde EKC meer maar het was VVSV’09 dat in de 12e minuut uit een corner ineens verrassend langszij kwam: 1-1. Het lukte EKC niet meer deze stand om te buigen terwijl Zuidhorn bleef winnen op het andere veld. EKC kon nu zonder druk vrijuit spelen. Overigens is deze uitslag door VVSV’09 niet op voetbal.nl ingevuld.

Zuidhorn – Grijpskerk                                                                    0-0

Toen dit bij EKC bekend werd gloorde er weer hoop want als men de laatste wedstrijd tegen Grijpskerk zou winnen zou het kampioenschap met één punt verschil alsnog in de wacht worden gesleept.

EKC – FC LEO                                                                              3-0

Terwijl Zuidhorn zich stuk liep op Grijpskerk kende EKC weinig problemen met FC LEO. Sonja van der Laan zette EKC al in de 1e minuut op 1-0. Een minuut later viel ook de 2-0 toen Sonja Anda Toonder bediende die raak schoot. Toen weer een minuut later Anda Toonder ook de 3-0 binnen prikte was de wedstrijd gespeeld. EKC wilde wel meer maar slaagde daar niet meer in. Van FC LEO kwam praktisch al helemaal niets meer zodat 3-0 ook de eindstand werd.

FC LEO – VVSV’09                                                                      ?-?
Grijpskerk – EKC                                                                           0-2

In deze wedstrijd ging het er dus om. EKC zette gelijk druk en de terug gekeerde keurige Korinne Huizenga zorgde al in de 1e minuut voor 0-1. Grijpskerk probeerde wat terug te doen maar EKC was de bovenliggende partij. Wel verscheen Grijpskerk enkele malen voor het EKC-doel maar wist hier verder niets klaar te maken. Aan de andere kant kreeg EKC ook een serie kansen die ook niet benut werden. Pas in de 12e minuut werd de zege en dus het kampioenschap veilig gesteld. Anda Toonder pikte een vrije trap op en schoof de 0-2 binnen. Hier bleef het bij en Grijpskerk gunde EKC het kampioenschap ook. Alleen jammer dat zij op voetbal.nl de uitslag ook niet heeft ingevuld. Door de ontbrekende uitslagen is de niet complete eindstand als volgt waarbij EKC wel bovenaan blijft staan:

  1. EKC                     16    8     6     2     30     14- 7
  2. Zuidhorn              17    8     6     3     30     21- 9
  3. VVSV’09              15   4     6     5     18     10- 7
  4. Grijpskerk            13   3     6     4     15       8- 9
  5. FC LEO               13   1     2   10       5       2-23

EKC speelde 18 wedstrijden (alhoewel op voetbal.nl twee uitslagen niet zijn ingevuld) en haalde daaruit 34 punten en een doelsaldo van 17 voor en 8 tegen. De 17 doelpunten kwamen op naam van Anda Toonder 8, Maaike Lokken 2, Inge Mulder 2 en Linda Rozema, Sonja van der Laan, Kim Melchior, Korinne Huizenga en Sarah van Dijk met elk één doelpunt. Komende seizoen zal het team weer onder de naam van v.v. Eenrum gaan opereren.

Het kampioensteam Staand v.l.nr.: Maaike Lokken, Margriet Bijlholt, coach Bernard Krans, Danique Cusiël, Anda Toonder en Selina Vorenkamp.

Gehurkt v.l.n.r.: Korinne Huizenga, Linda Rozema, Renskje Heinstra, Andrea Egberts, Christina Prins, Sonja van der Laan en Sarah van Dijk.

EKC verliest allerlaatste wedstrijd

De allerlaatste wedstrijd in haar bestaan speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 18 mei in Winsum tegen het elftal van vv Winsum 2. Thuis had EKC eerder met 7-0 gewonnen maar nu zou het toch anders gaan. Onder zeer warme weersomstandigheden en op kunstgras ging EKC in een zeer gewijzigde opstelling van start. Daar het de laatste wedstrijd ook van het seizoen was stonden alle speelsters op andere plekken dan normaal. Zo mocht Nicky Knol het doel verdedigen. Het was Winsum dat in de 9e minuut, volgens EKC een buitenspeldoelpunt, middels Lieke Danhof de 1-0 noteerde. EKC probeerde wat terug te doen maar Winsum was meer de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de 15e minuut ook in de 2-0 nu door Melinda Hilbelink. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft, nu met Emma Postma op doel, toog EKC wel naar voren maar zonder resultaat. Wel kregen de gasten de nodige kansen maar een weg naar het doel werd niet gevonden. Winsum had daar eveneens last van maar vond in de 90e minuut toch nog een gaatje waardoor wederom Lieke Danhof de eindstand op 3-0 bepaalde. Door dit resultaat eindigde EKC dit seizoen op de 11e plaats met 12 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 26 voor en 78 tegen. De 26 doelpunten kwamen op naam van Judith Zuidersma 7, Nicky Knol 6, Chantal Hofman 5, Rebecca Postma 2, tegenstander 2 en Loes Korhorn, Anouk Faber, Amber Meijer en Noor Veldink elke met één. Dit was tevens de allerlaatste wedstrijd van EKC VR1 want de combinatie wordt zoals eerder gemeld opgeheven. Een deel van de selectie zet haar voetbalsport voort bij vv Zeester terwijl de rest naar het 7 tegen 7-voetbal gaat.

Winsum 2 – EKC 1 3-0 (2-0). 9. Lieke Danhof 1-0; 15. Melinda Hilbelink 2-0; 90. Lieke Danhof 3-0.
Scheidsrechter: D. Mulder (Winsum)
EKC: Nikki Werkman, Iris Knol, Marlies Tammens, Marjon Bos, Joni Lukkien, Johanna van de Steeg, Noor Veldink, Rebecca Postma, Loes Korhorn, Judith Zuidersma, Emma Postma, Chantal Hofman, Ann Hazenberg, Nicky Knol.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent