"VV Kloosterburen trots op nieuwe subsponsor".

Agripersoneel en VV Kloosterburen zijn een samenwerking aangegaan voor de komende 3 seizoenen. 
Net als "de Kloosterboeren" is Agripersoneel actief in de agrarische sector en dus voor alle partijen een zeer aanvullende subsponsor. 
Jaarlijks werd de succesvolle netwerkavond georganiseerd, deze zal vanaf nu dan ook de Agripersoneel netwerkbijeenkomst heten. Ook zal Agripersoneel haar logo te zien zijn op de broekjes van het eerste elftal, zowel op het thuis- en nieuwe uittenue. 
Daarnaast hebben beide partijen genoeg enthousiaste ideeën voor de toekomst. 
Op de foto Harrie en Andrea van Agripersoneel met een mooie bos bloemen!

VV Kloosterburen gaat voetballen op zaterdag

In het seizoen van 2024/2025 zal het eerste elftal van onze vereniging op zaterdag gaan voetballen. Een moeilijk besluit maar een besluit waar we als vereniging achter staan. Afgelopen periode hebben we veel gesprekken gehad met leden. Hieruit kwam naar voren dat de wens was om op zaterdag te gaan voetballen. De voornaamste redenen hiervoor waren: reisafstand verkorten en spelplezier vergroten. Het liefst voetbal je tegen dorpen uit de regio. Wat hebben we ondernomen voordat we deze keuze hebben gemaakt?
* Gesprekken met het eerste elftal
* Gesprek gevoerd met een groep leden die nauw betrokken zijn bij de vereniging 
* Ledenbijeenkomst op 8 januari en 15 januari 2024
* Leden laten stemmen voor zaterdag of zondag

Hieruit kwam naar voren dat een zeer grote meerderheid wenst om op zaterdag te gaan voetballen in het belang van de vereniging. Op dit moment hebben we een spelersgroep die zijn schouders onder het zaterdag voetbal wil gaan zetten. In de toekomst weten we niet wat er met de zondag competitie gaat gebeuren, omdat het zondag voetbal steeds meer verdwijnt uit onze regio.

We kijken er dan ook naar uit om volgend seizoen weer de derby’s te beleven.

Namens het bestuur,

Olger Jonker

EKC onderuit tegen Harkemase Boys                                      

De voetbaldames van EKC traden zaterdag 17 februari thuis in Eenrum aan tegen eveneens laagvlieger Harkemase Boys uit het Friese Harkema. Wat op papier een haalbare kaart leek bleek in de praktijk anders uit te pakken. Na wat aftastend voetbal en wat pogingen het doel te vinden kwam Harkemase Boys in de 13e minuut verrassend op een voorsprong toen een afstandsschot over keepster Nikki Werkman in het doel zeilde: 0-1. EKC probeerde wat terug te doen maar wat de thuisploeg ook probeerde niets lukte. Ook liet het de gasten soms ver komen zonder dat deze daar gebruik van wisten te maken. Zo zagen Judith Zuidersma, Emma Postma en Joni Lukkien hun pogingen strandden en kregen corners van Chantal Hofman ook geen vervolg. Zo stond het bij de rust nog 0-1.

In de tweede helft bleef de hoop op een gelijkmaker lange tijd hoog. EKC probeerde het ook nu wel maar alles ging moeizaam. Om meer vuur in de aanval te krijgen werd de moegestreden Marjon Bos, die ook al een wedstrijd bij het tweede erop had zitten, in de 69e minuut vervangen door Anouk Faber. Helaas voor Anouk en EKC duurde haar inzet vier minuten toen ze geblesseerd weer naar de kant moest en op haar beurt vervangen werd door Inge Mulder. Ook Amber Meijer viel in de 76e minuut uit. Marlies Tammens was haar vervangster. De Friezinnen kwamen meer opzetten en sloegen in de 88e minuut dan ook toe: 0-2. EKC gaf het evenwel nog niet op en zag door een doelpunt van Judith Zuidersma in de 92e minuut de aansluiting te vinden: 1-2. Echter de resterende blessuretijd was te kort voor een vervolg zodat Harkemase Boys met de drie punten naar huis ging. Zaterdag 2 maart gaat het uit naar CVV VEV’67 in Leek.

EKC – Harkemase Boys 1-2 (0-1). 13. Harkemase Boys 0-1; 88. Harkemase Boys 0-2; 92. Judith Zuidersma 1-2.
Scheidsrechter: T.E. de Haan (Eenrum)
EKC: Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker, Judith Zuidersma, Nikki Werkman, Joni Lukkien, Johanna van de Steeg, Amber Meijer (76. Marlies Tammens), Chantal Hofman, Iris Knol, Marjon Bos (69. Anouk Faber, 73. Inge Mulder).

Foto: De 1-2 is gemaakt. 
Van links naar rechts: scheidsrechter T.E. de Haan, Emma Postma, doelpuntenmaakster Judith Zuidersma en Chantal Hofman.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC 2 redt het niet tegen Corenos                                            

Het tweede elftal van EKC stootte zaterdag 17 februari voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste in Eenrum op medekoploper Corenos uit Roodeschool. De gasten sloegen al na een minuut toe toen een corner vanuit de kluts werd ingeschoten: 0-1. De gasten waren de bovenliggende partij maar EKC liet zich niet wegdrukken. Corenos kreeg nog wel mogelijkheden maar keepster Maaike Adema en haar defensie wisten alles af te weren. Zelf kreeg Anouk Koster namens EKC twee mogelijkheden maar wist deze ook niet te benutten zodat 0-1 ook de ruststand werd.

De tweede helft was nog maar net aan de gang of de 0-2 lag al in het net. Ook nu was Corenos de meer aandringende partij maar EKC wist haar vooreerst nog af te weren. Het vond zelf de aansluiting in de 59e minuut toen Nicky Knol uit een voorzet de 1-2 binnen schoot. Helaas duurde deze euforie niet lang want een minuut later breidde Corenos alweer uit naar 1-3. Manon Faber deed nog een poging de stand weer te verkleinen maar de keepster van Corenos stond haar in de weg. Wel kwam EKC wat meer opzetten maar weer was het Corenos dat in de 67e minuut toe sloeg. Eerst wist keepster Adema nog te redden maar in tweede instantie was het alsnog raak: 1-4. Dit kwam EKC niet meer te boven maar het hield Corenos wel van verdere doelpunten af. Alleen Marjon Bos en Manon Faber mochten nog proeven aan een eventueel doelpunt zonder dit te resulteren. Het bleef bij 1-4 voor Corenos dat hiermee blijft meedoen in de kampioensrace. EKC mag het komende zaterdag in Uithuizen tegen Noordpool-U.F.C. gaan proberen.

EKC 2 – Corenos 1-4 (0-1). 1. Corenos 0-1; 46. Corenos 0-2; 59. Nicky Knol 1-2; 60. Corenos 1-3; 67. Corenos 1-4.
Scheidsrechter: J. Wieringa (Kloosterburen)
EKC 2: Inge Mulder, Maaike Adema, Sophie Rozema, Ann Hazenberg, Sanne Werkman, Sophie van Tilburg, Marlies Tammens, Loes Korhorn, Marjon Bos, Mila Bolt, Nicky Knol, Judith Zuidersma, Anouk Koster, Liza Huizingh, Manon Faber.

Foto: Nicky Knol komt opzetten met de bal.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent