EKC bedwingt ook Gorecht

EKC VR1  De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 26 november op sportpark Eenrum tegen het laag       geklasseerde Gorecht uit Groningen. Onder leiding van scheidsrechter R. Wierenga bleek EKC al gauw de bovenliggende         partij. De stadjers mochten ook wel wat pogingen doen maar verder overheerste de thuisploeg. Echter het benutten van de   kansen was een tweede. Na 11 minuten kreeg EKC wel een tegenslag te verwerken. Emma Postma kon niet verder en werd   vervangen door Amber Meijer. In de 21e minuut was het wel raak. Goaltjesdief Sarah Rijzinga zorgde voor de 1-0. Daarna   wilde EKC meer. Na een half uur leek Gorecht wat meer te komen maar dat vervaagde alweer snel. Echter wat EKC ook nog   probeerde tot de rust bleef de 1-0 stand gehandhaafd.

EKC 2 onderuit tegen Amicitia VMC 3

In de thuiswedstrijd tegen koploper Amicitia VMC 3 uit Groningen startte EKC 2 in een 4-4-2-opstelling. Onder de goede leiding van scheidsrechter K.F. Nienhuis deed EKC goed mee met Amicitia VMC. Weliswaar waren de stadjers de betere ploeg maar ook de gastvrouwen kregen hun mogelijkheden. Zo waren Chantal Hofman en EKC VRMarlies Tammens onfortuinlijk. Aan de andere kant moest keepster Mila Bolt ook meerdere malen uitkomst bieden om EKC voor een achterstand te behoeden. Lange tijd wist EKC Amicitia van scoren af te houden maar in de 39e minuut was het wel raak. Na een corner werd de 0-1 binnen gekopt. Tot de rust bleef het hierbij.

Na de rust ging EKC op jacht naar de gelijkmaker maar het was Amicitia dat in de 52e minuut doorbrak en op 0-2 kwam. De thuisploeg kreeg in de 53e minuut een zeer goede kans toen Chantal Hofman de bal voor het doel bracht. Charlotte van Dort wist helaas niet af te ronden. Twee minuten later was Hofman er zelf dichtbij maar de keepster wist haar inzet te keren. Aan de andere kant wist EKC Amicitia ook tegen te houden maar in de 69e minuut was het toch weer raak. Een voorzet werd met het hoofd afgerond: 0-3. De tweede helft was van de kant van EKC rommelig. Toch wist EKC in de 75e minuut tegen te scoren. Liza Huizingh nam de vrije trap waarna Inge Mulder deze binnen schoot: 1-3. EKC kreeg even weer hoop op een beter resultaat maar met een boogbal drie minuten later werd dit alweer de grond ingeboord: 1-4. Hier bleef het verder bij en kan EKC ondanks de nederlaag terugzien op een goede wedstrijd. Komende zaterdag gaat het naar ZEC in Zandeweer.

EKC 2 – Amicitia VMC 3 1-4 (0-1). 39. Amicitia 0-1; 52. Amicitia 0-2; 69. Amicitia 0-3; 75. Inge Mulder 1-3; 77. Amicitia 1-4.
Scheidsrechter: K.F. Nienhuis (Eenrum)
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Ann Hazenberg, Chantal Hofman, Liene de Windt, Sophie van Tilburg, Sophie de Valk, Liza Huizingh, Anouk Koster, Birgit Bruinink, Amarens van der Pol, Mila Bolt, Charlotte van Dort, Marlies Tammens, Sanne Werkman.

Foto: Drie op een rij: Chantal Hofman, Liza Huizingh en Inge Mulder.
 
Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

GVAV VR1 - EKC VR1  EKC verslaat GVAV-Rapiditas

  In Groningen speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 19 november tegen hekkensluiter GVAV- Rapiditas. EKC sloeg in de eerste helft gelijk al toe. Rebecca Postma noteerde in de 17e minuut voor de 0-1 wat twee minuten later gevolgd werd door de 0-2 van Nicky Knol. Met een kopbal zorgde Wendy Reitsma in de 23e minuut voor de 0-3. EKC was duidelijk meer voorin en kende weinig moeite met de thuisclub. Wegens hands kreeg EKC ook nog een penalty maar Sarah Rijzinga mistte deze helaas. Toch bleef EKC de bovenliggende partij en sloeg het in de 37e minuut weer toe. Sarah Rijzinga vond Emma Postma die de 0-4 binnen schoot. EKC kreeg nog wat mogelijkheden maar het bleef bij 0-4.

txt

EKC 2 verslaat SV Bedum 4                                                       

EKC VRDe reserves van EKC, zo wordt een tweede elftal ook wel genoemd, speelden zaterdag 19 november tegen het lager geklasseerde SV Bedum 4 uit het gelijknamige dorp. In het bekertoernooi had EKC deze ploeg met 2-6 verslagen maar deze keer ging het niet zo gemakkelijk. Het eerste schot was voor Bedum maar dat leverde hun niets op. Daarna was het de beurt aan EKC middels een afstandsschot van Liene de Windt. Nadat Bedum nog voorlangs schoot kwam EKC meer opzetten. Chantal Hofman liep eerst vast op de keepster om even later haar inzet gestopt te zien. Ook Marjon Bos zag haar poging verijdeld door de Bedum-keepster. De thuisploeg kreeg wel wat kansjes maar het schortte aan de afwerking. Het ontbrak EKC teveel aan de laatste pass. Nadat Bedum even voor wat gevaar zorgde sloeg EKC in de 19e minuut wel toe. Via Anouk Koster, Floor Knook en de keepster van Bedum kwam de bal bij Liene de Windt die de 1-0 op het scorebord zette. EKC wilde nu meer  maar het was juist Bedum dat na de 31e minuut meer kwam opzetten terwijl het bij EKC niet meer liep. Gelukkig voor EKC wist Bedum hier niets mee te doen zodat de rust met 1-0 werd gehaald.

In de tweede helft had EKC zowel de wind als de zon tegen. Bedum drong nu meer aan terwijl EKC er niet door kwam. Vooralsnog wist Bedum met haar dadendrang niets te doen maar in de 64e minuut was het andere koek. Op een voorzet van één der spitsen mistte een verder goed keepende Inge Mulder en stond het 1-1. De gasten roken nu meer maar EKC wist alles op te vangen. Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. In de 85e minuut stoomde Chantal Hofman aan de linkerflank op en gaf een voorzet. Via haar schouder was het MO17-speelster Myrthe Staal die de 2-1 aantekende. Twee minuten daarna leek de 2-2 te vallen maar grensrechter R. Wierenga maakte scheidsrechter D. Meijer erop attent dat Floor Knook een elleboog in haar gezicht had gekregen bij deze aanval en de treffer dus ongeldig was. Scheidsrechter Meijer ging hierin mee onder luid protest van Bedum uiteraard maar in de reglementen staat dat als het hoofd geraakt wordt de arbiter altijd moet fluiten. In alle consternatie sloeg EKC zelf nog wel tweemaal toe. In de 91e minuut kwam de bal via Myrthe Staal bij Chantal Hofman die de 3-1 binnen knalde. Twee minuten later vond Liende de Windt Chantal Hofman die de eindstand op 4-1 bepaalde. Komende zaterdag spelen de dames wederom thuis tegen Amicitia VMC 3.

EKC 2 – SV Bedum 4 4-1 (1-0). 19. Liene de Windt 1-0; 64. SV Bedum 1-1; 85.Myrthe Staal 2-1; 91. Chantal Hofman 3-1; 93. Chantal Hofman 4-1.
Scheidsrechter: D. Meijer (Eenrum)
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Ann Hazenberg, Chantal Hofman, Liene de Windt, Sophie van Tilburg, Sophie de Valk, Liza Huizingh, Marjon Bos, Anouk Koster, Myrthe Staal, Birgit Bruinink, Amarens van der Pol.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

Contributieverhoging

Zoals besproken op de afgelopen algemene ledenvergadering zal er een contributie verhoging plaatsvinden. Deze verhoging gaat per direct in.

De nieuwe contributieprijzen zijn:

t/m 7 €16,25,

8 t/m 11 €31,

12 t/m 15 €32,

16 t/m 18 €34,25,

Senioren €45,50 per kwartaal

namens het bestuur,

Henk Struiksma (penningmeester)

Foto: Emma Postma (links) feliciteert zus Rebecca met de 5-0.

Klinkende overwinning voor EKC


De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) traden zaterdag 12 november op sportpark Eenrum aan tegen het nog puntloze Helpman 2 uit Groningen. Na drie opeenvolgende nederlagen (inclusief het bekerduel tegen Helpman 1) moest er nu toch weer eens gewonnen worden. Pupil van de wedstrijd Vera van Dijk van de MO-11 liet zien hoe het moest. En onder leiding van scheidsrechter T.E. de Haan uit Eenrum begon dat al gelijk goed in de 1e minuut.
 

EKC onderuit tegen Veendam 1894                                             

De thuiswedstrijd van de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) op zaterdag 5 november op sportpark Eenrum tegen het hoger geklasseerde Veendam 1894 uit het gelijknamige dorp vloog alle kanten uit. Nu waren Sarah Rijzinga en Johanna van de Steeg wel weer present maar bleven Emma Postma, Noor Veldink en Nicky Bos afwezig en daar kwam Rebecca Postma nog bij. Pupil van de week Samma Aldougheim van MO11 gaf het goede voorbeeld.

EKC MO17 gelijk tegen SC Loppersum

De MO17-speelsters van EKC speelden in Eenrum tegen SC Loppersum uit het gelijknamige dorp. De wedstrijd werd goed geleid door scheidsrechter K. Nienhuis. Doordat de gasten een negental waren werd er op een iets kleiner veld gespeeld. Uit had EKC eerder met 8-4 verloren dus men was gewaarschuwd. Echter al na drie minuten brak SC Loppersum over links door en stond het 0-1. EKC moest nu op jacht naar de gelijkmaker en dat lukte een minuut later al. Een vrije trap van Myrthe Staal was in één keer raak: 1-1. Eenrum was iets meer voorin dan SC Loppersum maar moest wel oppassen als deze uitbrak. Zo wist Kawthar Aldougheim in de 18e minuut een gevaarlijke aanval af te stoppen. Het was wederom EKC dat in de 22e minuut de leiding nam. Iris Smits vond Anouk Faber die er 2-1 van maakte. Helaas wist EKC dit niet vast te houden want in de 26e minuut kwam SC Loppersum alweer langszij: 2-2. Tot de rust (MO17 speelt twee keer 40 minuten)  bleef het hierbij.