VVSV’09 te sterk voor EKC 30+VR 2

Het nieuwe team van EKC, de vrouwen30+ 2, speelde op vrijdagavond 18 augustus in Eenrum een twee keer 20 minuten durend oefenduel tegen het eveneens nieuw geformeerde team van VVSV’09 uit Ulrum. Onder de goede leiding van scheidsrechter K. Nienhuis nam VVSV’09 in het begin van de eerste helft een 0-1 voorsprong. Het lukte EKC om langszij te komen. Na een assist van Nina Korhorn was het Loes Korhorn die de 1-1 binnenschoof. Echter ook VVSV’09 liet zich niet onbetuigd zodat het duel wat heen en weer bewoog. In de 15e minuut schoot Romy Rijzinga nog over maar twee minuten later was het wel raak. Sarah Rijzinga brak door de VVSV-defensie en zette haar team op een 2- voorsprong. Na een corner van de gasten was Sarah Rijzinga er op slag van rust nog dichtbij maar de VVSV-keepster redde.

Na de rust was het begin voor EKC. Nadat VVSV over schot waren de gastdames er meerdere malen dichtbij. Echter de inzetten gingen naast of belandden in het zijnet. Allengs kwam ook VVSV nu meer opzetten en in de 29e minuut kwamen ze dan ook langszij: 2-2. EKC moest nu weer op jacht naar een voorsprong maar het was VVSV dat nu meer aandrong. Drie minuten na de gelijkmaker kon een speelster van de gasten de bal aannemen, kappen, draaien en inschieten: 2-3. Daarna namen de gasten het over. De thuisploeg probeerde nog wat terug te doen maar moest toezien hoe VVSV door treffers in de 33e, 34e en 37e minuut de stand naar 2-6 tilde wat ook de eindstand werd.

EKC 2 – VVSV’09 2-6 (2-1). VVSV 0-1; Loes Korhorn 1-1; 17. Sarah Rijzinga 2-1; 29. VVSCV 2-2; 32. VVSV 2-3; 33. VVSV 2-4; 34. VVSV 2-5; 37. VVSV 2-6.
Scheidsrechter: K. Nienhuis (Eenrum)
EKC 2: Floor Knook, Nina Korhorn, Loes Korhorn, Romy Rijzinga, Sarah Rijzinga, Andrea Egberts, Esther Werkman, Maaike Lokken, Alinda Berghuis, Selina Vorenkamp, Anoesjka Tjabringa.