EKC verslaat Gvav-Rapiditas

GVAV VR1 - EKC VR1  EKC verslaat GVAV-Rapiditas

In Groningen speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 19 november tegen hekkensluiter GVAV- Rapiditas. EKC sloeg in de eerste helft gelijk al toe. Rebecca Postma noteerde in de 17e minuut voor de 0-1 wat twee minuten later gevolgd werd door de 0-2 van Nicky Knol. Met een kopbal zorgde Wendy Reitsma in de 23e minuut voor de 0-3. EKC was duidelijk meer voorin en kende weinig moeite met de thuisclub. Wegens hands kreeg EKC ook nog een penalty maar Sarah Rijzinga mistte deze helaas. Toch bleef EKC de bovenliggende partij en sloeg het in de 37e minuut weer toe. Sarah Rijzinga vond Emma Postma die de 0-4 binnen schoot. EKC kreeg nog wat mogelijkheden maar het bleef bij 0-4.

Ook na de rust was EKC de dominerende ploeg maar het wist dit niet uit te buiten. Van de thuisploeg kwam sporadisch iets wat op een aanval leek maar verder had keepster Irene Bos niet veel te doen. Na 10 minuten in de tweede helft kwam Johanna van de Steeg erin voor Marije Roelink. EKC bleef aanvallen maar had ook last van zeer veel vlaggende grensrechter van GVAV-Rapiditas die te pas en te onpas voor buitenspel vlagde terwijl dit meermaals niet het geval was. Echter scheidsrechter R. Bezema die verder redelijk floot ging hier wel in mee waardoor mooie aanvallen van EKC in schoonheid sneuvelden. Naast dit waren er ook wel kansen voor EKC. Rebecca Postma stuitte in de 61e minuut op de keepster terwijl 5 minuten later eerst Nicky Knol naast schoot en Sarah Rijzinga eveneens op de keepster stuitte. In de 73e minuut raakte Sarah Rijzinga net de paal terwijl ze een minuut later Judith Zuidersma wist te bereiken maar zij schoot naast. In de 76e minuut zag Desie Tjoelker ook haar poging in de handen van de keepster belandden. In dezelfde minuut werd Sarah Rijzinga gewisseld voor Anouk Koster. Nicky Knol liep nog vast op de keepster en een vrije trap van Desie Tjoelker kreeg ook geen vervolg. Tegen het einde wilde GVAV-Rapiditas nog even. Doch keepster Irene Bos en de lat stonden een eretreffer in de weg zodat de 0-4 ruststand ook de eindstand werd. Komende zaterdag komen de dames van Gorecht naar Eenrum.

GVAV-Rapiditas – EKC 0-4 (0-4). 17. Rebecca Postma 0-1; 19. Nicky Knol 0-2; 23. Wendy Reitsma 0-3; 37. Emma Postma 0-4.
Scheidsrechter: R. Bezema (Groningen)
EKC: Irene Bos, Nicky Knol, Judith Zuidersma, Marije Roelink (55. Johanna van de Steeg), Joni Lukkien, Desie Tjoelker, Emma Postma, Wendy Reitsma, Iris Knol, Sarah Rijzinga (76. Anouk Koster), Rebecca Postma.