EKC VR 2 wint ruim van VVK 3

txt

EKC VR2 wint ruim van VVK 3

Net als de hoofdmacht kenden ook de reserves van EKC op zaterdag 24 januari een goede start. Hun tegenstander op sportpark Westerklooster te Kloosterburen was het eveneens lager geklasseerde VVK 3 uit Groningen. Aanvankelijk leek VVK bezwaar te maken tegen het veld maar na onderling overleg besloot men toch te spelen. Na wat aanvallen over en weer was het EKC dat in de 13e minuut de score opende. Charlotte van Dort kreeg de bal bij Chantal Hofman die over links doorging en de 1-0 binnen schoot. EKC wilde nu meer maar VVK lie zich niet geheel wegdrukken. Toch was het twee minuten later alweer raak. Nu was Chantal Hofman de aangeefster en was Charlotte van Dort de doelpuntenmaakster: 2-0. VVK probeerde wat terug te doen maar moest toch meer het initiatief aan EKC laten. Allengs kwamen er hierdoor ook meer kansen voor EKC maar net als bij de hoofdmacht schortte het ook hier aan de afwerking. Echter in de 23e minuut was het wederom raak. Via Inge Mulder en Anouk Koster kwam de bal bij Chantal Hofman die ook de 3-0 op haar naam zette.  EKC drukte nu door want in de 27e minuut was het alweer raak. Liene de Windt schoot de bal tussen de benen van de keepster in het doel: 4-0. Nadat VVK in de buitenspelval liep was EKC in de 34e minuut alweer succesvol. Inge Mulder kreeg de bal bij Chantal Hofman die haar derde en EKC’s vijfde doelpunt van die middag maakte: 5-0. EKC kreeg nog wat kansen maar tot de rust bleef het hierbij.

Na de rust had VVK haar middenveld versterkt van 3 naar 4 en kreeg EKC het veel moeilijker. Het was nu VVK dat een overwicht had gelukkig voor de thuisploeg wist ze hier geen gebruik van te maken. De defensie onder leiding van libero Marlies Tammens en keepster Mila Bolt wisten alle pogingen af te weren. Na ongeveer 25 minuten wisselde VVK weer terug naar 3 middenvelders en kreeg EKC het weer wat gemakkelijker en kon het weer beginnen aan te dringen. Evenwel leverde dat helaas niets meer op ondanks kansen voor Chantal Hofman, Anouk Koster en Kim van der Meer. Zo bleef het 5-0 maar pakte EKC wel haar grootste seizoenzege. Komende zaterdag gaat het uit tegen GSVV The Knickerbockers 9 in Groningen (10.00 uur).

EKC 2 – VVK 3 5-0 (5-0). 13. Chantal Hofman 1-0; 15. Charlotte van Dort 2-0; 23. Chantal Hofman 3-0; 27.Liene de Windt 4-0; 34. Chantal Hofman 5-0.
Scheidsrechter: R. Scholtens (Leens)
EKC 2: Floor Knook, Charlotte van Dort, Inge Mulder, Ann Hazenberg, Chantal Hofman, Sophie van Tilburg, Liza Huizingh, Anouk Koster, Birgit Bruinink,  Marlies Tammens, Sanne Werkman, Marjon Bos, Kim van der Meer, Liene de Windt, Mila Bolt.