EKC 2 wint moeizaam van Noordpool-U.F.C.

De voetbaldames van EKC 2 speelden zaterdag 13 mei in Uithuizen tegen het lager geklasseerde Noordpool-U.F.C. Op het kunstgras werd het een zeer moeizame wedstrijd. Ook waren Chantal Hofman, Charlotte van Dort en Ann Hazenberg afwezig. Het spel in de eerste helft was rommelig en kwalitatief niet best. Wel lukte het EKC om in de 27e minuut de leiding te nemen. Een corner van Sanne Werkman belandde via Marjon Bos en Liene de Windt bij Marlies Tammens die de 0-1 binnen schoot. Tot de rust bleef het hierbij.

Ook de tweede helft was niet veel beter. De thuisploeg probeerde langszij te komen maar de EKC-defensie (Floor Knook, Liza Huizingh, Birgit Bruinink en Marlies Tammens) alsmede keepster Mila Bolt hielden de deur naar het doel dicht. Wel waren na de 60e minuut door het wegvallen van Marjon Bos en Sophie van Tilburg de wissels wel op. Aan de andere kant was ook EKC niet meer succesvol al leek het daar in de 78e minuut wel op. Bij een aanval van EKC botsten de Noordpool-keepster en Liene de Windt op elkaar terwijl Liene’s schoot doorrolde het doel in. Scheidsrechter P.B. Zuidhof besloot het doelpunt niet toe te kennen en gaf de thuisploeg een vrije trap. Noordpool speelde nu wel meer naar voren maar wist daar verder geen gebruik van te maken. Ook EKC was niet meer bij machte haar voorsprong verder uit te breiden maar nam met 0-1 wel de drie punten naar huis.

Noordpool-U.F.C. – EKC 2 0-1 (0-1). 27. Marlies Tammens 0-1.
Scheidsrechter: P.B. Zuidhof
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Sanne Werkman, Marjon Bos, Liene de Windt, Mila Bolt, Sophie van Tilburg, Birgit Bruinink, Marlies Tammens, Anouk Koster, Liza Huizingh, Maaike Adema, Anouk Koster.