EKC VR1 onderuit tegen Buitenpost VR1

EKC onderuit tegen Buitenpost
De damesvoetballers van EKC stonden zaterdag 28 oktober op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen het hoog geklasseerde en ongeslagen v.v. Buitenpost uit het gelijknamige Friese dorp. Na enkele aanvallen over en  weer was het Buitenpost dat na 5 minuten op 0-1 kwam toen de defensie van EKC de bal niet adequaat wegwerkte. Nu moest EKC op zoek naar de gelijkmaker en de thuisploeg deed hier dan ook de grootste moeite voor. Er deden zich enkele kansen voor maar wederom was het weer Buitenpost dat in  de 29e minuut middels een aanval door het midden op 0-2 kwam. Bijna viel er nog een doelpunt maar Desie Tjoelker redde in de 39e minuut net voor de doellijn. Ook keepster Nikki Werkman bleef verder op haar hoede zodat 0-2 ook de ruststand werd. In de rust werden Marlies Tammens en Noor Veldink gewisseld voor Sophie van Tilburg en Amber Meijer.

Ook in de tweede helft werkte EKC hard voor een beter resultaat en kreeg daarvoor ook haar mogelijkheden. Helaas was Vrouwe Fortuna niet op de hand van de thuisploeg. Hoekschoppen van Chantal Hofman kregen geen vervolg, Rebecca Postma zag haar inzetten naast gaan en ook Judith Zuidersma zag haar poging gestopt. Het was wederom Buitenpost dat na een goede voorzet in de 57e minuut op 0-3 kwam. Ook Hofman zag haar pogingen gestuit door de Buitenpost-keepster. De gasten kwamen in de 78e minuut wel op 0-4 toen een aanvalster keepster Werkman omspeelde en het net deed bollen. In de 85e minuut viel Chantal Hofman nog uit en kwam Loes Korhorn erin. EKC zette nog even aan maar zag alleen Buitenpost in de 92e minuut op 0-5 komen wat ook de eindstand werd. EKC had goed gevoetbald maar tegen Buitenpost zat het er eenvoudig weg niet in. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Zevenhuizen.

EKC – Buitenpost 0-5 (0-2). 5. Buitenpost 0-1; 29. Buitenpost 0-2; 57. Buitenpost 0-3; 78. Buitenpost 0-4; 92. Buitenpost 0-5.
Scheidsrechter: O. Jonker (Kloosterburen)
EKC: Rebecca Postma, Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker, Noor Veldink (46. Amber Meijer),  Marlies Tammens (46. Sophie van Tilburg), Chantal Hofman (85. Loes Korhorn), Iris Knol, Judith Zuidersma, Marjon Bos, Nikki Werkman.