EKC 1 pakt eerste punten

Eindelijk zijn de voetbaldames van EKC van de hatelijke nul af. In Zevenhuizen werd zaterdag 4 november het plaatselijke elftal van de v.v. Zevenhuizen met 2-4 verslagen. Verder was Joni Lukkien na langdurige afwezigheid ook weer van de partij. EKC legde een fikse portie strijdlust aan de dag en was toch meer de bovenliggende partij. Succes leverde dat vooreerst niet op. Wel moest men ook oppassen als Zevenhuizen er ineens uit kwam maar ook hier kwam vooralsnog niets uit. Na wat kansen over en weer pakte EKC in de 22e minuut de leiding. Bij een aanval brak Rebecca Postma door maar zij stuitte op de keepster die haar schot tot corner verwerkte. De genomen corner door Chantal Hofman belandde in de kluts voor het Zevenhuizen-doel alwaar een thuisspeelster deze in eigen doel werkte: 0-1. EKC wilde nu meer maar verzuimde haar voorsprong verder uit te breiden. Het was Zevenhuizen dat in de 32e minuut langszij kwam toen één hunner spitsen de uitkomende Nikki Werkman omspeelde en de 1-1 in het net legde. Nu kwam EKC weer opzetten maar tot de rust bleef het bij de 1-1. In de rust werd Marlies Tammens gewisseld voor Iris Knol.

Ook in de tweede helft legde EKC een goede strijdlust op de grasmat. Wel bleef Zevenhuizen bij momenten gevaarlijk maar de defensie onder leiding van Desie Tjoelker wist alles op te vangen. Het was wederom EKC dat in de 70e minuut de leiding nam toen Judith Zuidersma doorging en de 1-2 binnen schoot. Toch lukte het EKC niet om deze voorsprong vast te houden want in de 76e minuut kwam Zevenhuizen na een kopbal na een corner weer op 2-2. EKC gaf het evenwel nog niet op. Ann Hazenberg kwam twee minuten later de nog niet geheel fitte Joni Lukkien vervangen. Nadat EKC een goede fase van Zevenhuizen overleefde sloeg het zelf in de 81e minuut toe weliswaar met hulp van de thuisploeg. Noor Veldink vond Chantal Hofman die dermate voor onrust zorgde voor het Zevenhuizer doel dat weer één van de eigen speelsters de bal in het doel deponeerde: 2-3. Even werd het nog spannend maar drie minuten later werd de wedstrijd op slot gegooid. Weer was Noor Veldink de aangeefster en nu maakte Chantal Hofman het zelf af: 2-4. Hier bleef het bij en was de eerste overwinning en de eerste punten een feit voor EKC. Komende zaterdag komt Harkemase Boys op bezoek in Kloosterburen.

Zevenhuizen – EKC 2-4 (1-1). 22. Zevenhuizen (e.d.) 0-1; 32. Zevenhuizen 1-1; 70. Judith Zuidersma 1-2; 76. Zevenhuizen 2-2; 81. Zevenhuizen (e.d.) 2-3; 84. Chantal Hofman 2-4.
Scheidsrechter: B. Drent
EKC: Rebecca Postma, Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker, Noor Veldink, Amber Meijer,  Marlies Tammens (46. Iris Knol), Chantal Hofman, Judith Zuidersma, Marjon Bos, Nikki Werkman, Joni Lukkien (78. Ann Hazenberg).