EKC 2 redt het niet tegen Corenos

Het tweede elftal van EKC stootte zaterdag 17 februari voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste in Eenrum op medekoploper Corenos uit Roodeschool. De gasten sloegen al na een minuut toe toen een corner vanuit de kluts werd ingeschoten: 0-1. De gasten waren de bovenliggende partij maar EKC liet zich niet wegdrukken. Corenos kreeg nog wel mogelijkheden maar keepster Maaike Adema en haar defensie wisten alles af te weren. Zelf kreeg Anouk Koster namens EKC twee mogelijkheden maar wist deze ook niet te benutten zodat 0-1 ook de ruststand werd.

De tweede helft was nog maar net aan de gang of de 0-2 lag al in het net. Ook nu was Corenos de meer aandringende partij maar EKC wist haar vooreerst nog af te weren. Het vond zelf de aansluiting in de 59e minuut toen Nicky Knol uit een voorzet de 1-2 binnen schoot. Helaas duurde deze euforie niet lang want een minuut later breidde Corenos alweer uit naar 1-3. Manon Faber deed nog een poging de stand weer te verkleinen maar de keepster van Corenos stond haar in de weg. Wel kwam EKC wat meer opzetten maar weer was het Corenos dat in de 67e minuut toe sloeg. Eerst wist keepster Adema nog te redden maar in tweede instantie was het alsnog raak: 1-4. Dit kwam EKC niet meer te boven maar het hield Corenos wel van verdere doelpunten af. Alleen Marjon Bos en Manon Faber mochten nog proeven aan een eventueel doelpunt zonder dit te resulteren. Het bleef bij 1-4 voor Corenos dat hiermee blijft meedoen in de kampioensrace. EKC mag het komende zaterdag in Uithuizen tegen Noordpool-U.F.C. gaan proberen.

EKC 2 – Corenos 1-4 (0-1). 1. Corenos 0-1; 46. Corenos 0-2; 59. Nicky Knol 1-2; 60. Corenos 1-3; 67. Corenos 1-4.
Scheidsrechter: J. Wieringa (Kloosterburen)
EKC 2: Inge Mulder, Maaike Adema, Sophie Rozema, Ann Hazenberg, Sanne Werkman, Sophie van Tilburg, Marlies Tammens, Loes Korhorn, Marjon Bos, Mila Bolt, Nicky Knol, Judith Zuidersma, Anouk Koster, Liza Huizingh, Manon Faber.