EKC maakt het VEV'67 bijzonder moeilijk

Op Sportpark Oostindie in Leek stonden de voetbalvrouwen van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 2 maart tegenover kampioenskandidaat CVV VEV’67. Thuis had EKC met 0-5 verloren. Deze middag ging het beter maar verloren werd er opnieuw. EKC stond verdedigend heel goed waardoor VEV’67 de grootste moeite had om er door te komen. Ook verkeerde EKC-keepster Nikki Werkman in goede vorm door menig VEV-inzet onschadelijk te maken. Wel lukte het VEV om in de 4e minuut middels een aanval door het midden op 1-0 te komen. De gasten probeerden ook wel wat terug te doen maar waren in de weinige pogingen niet succesvol. Zo verdween een afstandsschot van Rebecca Postma naast, stuitte Joni Lukkien op de keepster en zag Postema ook haar inzet na een voorzet van Judith Zuidersma niet over gaan. Echter bij de thuisploeg, die waarschijnlijk aan een makkelijke middag dacht, kroop de frustratie wat in de ploeg. EKC bleef overeind en hield het tot de rust bij slechts 1-0.

Ook in de tweede helft was VEV de bovenliggende partij maar EKC beet goed van zich af. De Leeksters beten zich keer op keer stuk op de EKC-defensie. Haar eigen pogingen waren ook nu klein. Een vrije trap van Chantal Hofman belandde in de handen van de keepster. Toch lukte het VEV om in de 75e minuut een bres te vinden in de EKC-defensie en stond het alsnog 2-0. Vier minuten later leek EKC heel dicht bij een tegendoelpunt toen Chantal Hofman door brak maar zij werd echter onterecht op buitenspel afgevlagd. Verder zag Rebecca Postma haar inzet naast gaan evenals later Chantal Hofman nog. Pas in de 91e minuut wist VEV nog een keer door te breken waardoor de eindstand op 3-0 kwam. Door een sterke verdediging was EKC niet afgedroogd en kon het alsnog met opgeheven hoofd van het veld gaan. Het liep dermate goed dat coach Wierenga besloot geen wissels toe te passen. Komende zaterdag wacht het eveneens sterke SIOS in Eenrum.

CVV VEV’67 – EKC 3-0 (1-0). 4. VEV 1-0; 75. VEV 2-0; 91. VEV 3-0.
Scheidsrechter: J. van Driel (Leek)
EKC: Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker, Judith Zuidersma, Nikki Werkman, Joni Lukkien, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Iris Knol, Marjon Bos, Rebecca Postma.