EKC VR30+ fier aan kop

De 30+vrouwen van EKC speelden vrijdagavond 5 april in Zuidhorn op sportpark “Johan Smitpark” de 4e ronde in de 1e klasse 16 voorjaar. Coach Bernard Krans had een grote selectie beschikbaar te weten: Linda Rozema, Margriet Bijlholt, Sarah van Dijk, Sonja van der Laan, Anda Toonder, Selina Vorenkamp, Kim Melchior, Lammie van der Laan, Christina Prins, Andrea Egberts en Maaike Lokken. Dit waren de resultaten:

VVSV’09 – Zuidhorn    1-2
EKC – Grijpskerk    2-0

EKC was de betere ploeg maar Grijpskerk speelde dapper mee. Toch was EKC meer voorin maar het verzilveren van de kansen was een tweede. Anda Toonder stuitte op de keepster en Maaike Lokken en Lammie van der Laan schoten naast. Uiteindelijk wist EKC Grijpskerk te breken. Een bal van achteruit van Anda Toonder in de 18e minuut bereikte Kim Melchior die de 1-0 binnenschoot. Een minuut later was het alweer raak. Anda Toonder pikte nu zelf de bal op en bepaalde de eindstand op 2-0.

Grijpskerk – VVSV’09    0-0
Zuidhorn – FC LEO    0-2
VVSV’09 – EKC        0-1

EKC toog naar voren en nam na 2 minuten al een voorsprong. Lammie van der Laan bereikte Anda Toonder die de 0-1 binnen schoof. Daarna bleef EKC een opening zoeken maar vooralsnog kwam men er niet door. Aan de andere kant deed ook VVSV’09 de grootste moeite om iets terug te doen maar keepster Christina Prins wist met enkele fraaie reddingen averij te voorkomen. Toch waren de betere kansen voor EKC maar de bal wilde niet in het doel. En met slechts een 0-1 voorsprong was er nog van alles mogelijk. Gelukkig trok EKC de overwinning over de streep en waren de drie punten een feit.

FC LEO – Grijpskerk    0-1
Grijpskerk – Zuidhorn    0-1
EKC – FC LEO        1-0

EKC was de bovenliggende partij maar het benutten van de mogelijkheden liet op zich wachten. De ballen gingen over of naast of de keepster wist ze op de één of andere manier alsnog tegen te houden. FC LEO kwam er soms dreigend door maar echt gevaarlijk werden ze nooit. In de 8e minuut sloeg EKC toe. Sarah van Dijk vond Anda Toonder die de 1-0 noteerde. EKC combineerde lekker en drong ook aan maar verdere doelpunten wilden niet meer vallen. Echter met 1-0 zijn de drie punten ook binnen.

FC LEO – VVSV’09    0-3
Zuidhorn – EKC        1-0

De laatste wedstrijd was tegen het sterke Zuidhorn. Beide ploegen vielen aan en plotseling vloog in de 1e minuut al een hoge bal over keepster Prins in het doel: 1-0. Gelukkig was er nog genoeg tijd om de stand weer gelijk te trekken. Echter wat EKC ook probeerde het wilde niet lukken. De gasten zochten en leurden maar de Zuidhorn-defensie gaf geen kik. Ook begon de vermoeidheid toe te slaan. Zuidhorn was ook nog dreigend maar behoudens de 1-0 vielen er verder geen doelpunten meer. Ondanks de nederlaag behoudt EKC de koppositie.

Dit leverde de volgende stand op:
1. EKC        8     5     2     1    17     7- 1
2. Zuidhorn    8     4     1     3    13     6- 5
3. VVSV’09    8     3     3     2    12     6- 3
4. Grijpskerk    8     2     2     4     8     2- 6
5. FC LEO    8     1     2     5     5     2- 8

De 3e ronde (rondes zijn wat omgedraaid) wordt vrijdag 19 april in Eenrum gespeeld.