EKC VR30+1 op de valreep kampioen

Waar de vrouwen18+ en 30+2 niet in slaagden lukte het de vrouwen30+1 van EKC vrijdagavond 24 mei wel om het kampioenschap in de 1e klasse 16 voorjaar binnen te slepen. Op sportpark “De Enk” te Grijpskerk vond de 5e en laatste ronde plaats waarin de beslissing moest vallen. Vooraf stond EKC 4 punten voor op de nummer twee Zuidhorn maar na een 0-4 nederlaag tegen deze ploeg gevolgd door een 1-1 (doelpunt Anda Toonder) tegen VVSV’09 terwijl Zuidhorn bleef winnen leken de kansen op het kampioenschap vervlogen. EKC kon nu vrijuit spelen en versloeg FC LEO met 3-0 (doelpunten Anda Toonder 2x  en Sonja van der Laan) toen op het andere veld Zuidhorn zich stukliep op Grijpskerk gezien de 0-0 eindstand. Nu waren er opeens wel weer kansen voor EKC en die greep ze ook door Grijpskerk in de laatste wedstrijd met 2-0 (doelpunten Korinne Huizenga en Anda Toonder) en daardoor met één punt meer alsnog beslag op het kampioenschap te leggen. EKC speelde 18 wedstrijden (alhoewel op voetbal.nl twee uitslagen niet zijn ingevuld) en haalde daaruit 34 punten en een doelsaldo van 17 voor en 8 tegen. De 17 doelpunten kwamen op naam van Anda Toonder 8, Maaike Lokken 2, Inge Mulder 2 en Linda Rozema, Sonja van der Laan, Kim Melchior, Korinne Huizenga en Sarah van Dijk met elk één doelpunt. Komende seizoen zal het team weer onder de naam van v.v. Eenrum gaan opereren.

Het kampioensteam Staand v.l.nr.: Maaike Lokken, Margriet Bijlholt, coach Bernard Krans, Danique Cusiël, Anda Toonder en Selina Vorenkamp.
Gehurkt v.l.n.r.: Korinne Huizenga, Linda Rozema, Renskje Heinstra, Andrea Egberts, Christina Prins, Sonja van der Laan en Sarah van Dijk.

De EKC VR30+ pakten vrijdagavond 24 mei op sportpark “De Enk” te Grijpskerk het zo felbegeerde kampioenschap in de 1e klasse 16 voorjaar. De selectie bestond uit Sonja van der Laan, Sarah van Dijk, Renskje Heinstra, Andrea Egberts, Selina Vorenkamp, Christina Prins, Korinne Huizenga, Anda Toonder, Danique Cusiël, Maaike Lokken, Margriet Bijlholt en Linda Rozema. Alleen Kim Melchior en Lammie van der Laan ontbraken. Dit waren de resultaten:

EKC – Zuidhorn                                                                             0-4

Met een voorsprong van 4 punten op Zuidhorn had EKC wat marge en dat zou ook nodig blijken. Al in de 1e minuut kreeg Margriet Bijlholt een unieke kans om de score open te breken maar helaas lukte dat net niet. Vervolgens speelde EKC vol op de aanval waardoor er achterin wat gaten vielen. In de 8e minuut wist keepster Christina Prins nog uitkomst te brengen maar in de 9e minuut vond Zuidhorn een gaatje en lag de 0-1 in het net. Nu wilde Zuidhorn meer en zette meer aan. EKC zocht ook een opening en in de 13e minuut schoot Sonja van der Laan net naast. Een minuut later trof Zuidhorn de lat om nog in dezelfde minuut alsnog op 0-2 te komen. Vervolgens drukte Zuidhorn door en bepaalde door treffers in de 15e en 19e minuut de eindstand op 0-4. EKC had nu nog een marge van één punt en kon zich geen gelijkspel of nederlaag meer veroorloven.

VVSV’09 – Grijpskerk                                                                   ?-?
Grijpskerk – FC LEO                                                                     ?-?
Zuidhorn – VVSV’09                                                                      1-0
FC LEO – Zuidhorn                                                                        ?-?
VVSV’09 – EKC                                                                             1-1

Tegen VVSV’09 moest dus gewonnen worden om in de race te blijven. EKC viel aan maar kwam er vooreerst niet door. Maaike Lokken mikte op de paal en Anda Toonder liep zich vast. In de 7e minuut was het wel raak toen Anda Toonder zich door de VVSV’09-defensie werkte en de 0-1 noteerde. Nu wilde EKC meer maar het was VVSV’09 dat in de 12e minuut uit een corner ineens verrassend langszij kwam: 1-1. Het lukte EKC niet meer deze stand om te buigen terwijl Zuidhorn bleef winnen op het andere veld. EKC kon nu zonder druk vrijuit spelen. Overigens is deze uitslag door VVSV’09 niet op voetbal.nl ingevuld.

Zuidhorn – Grijpskerk                                                                    0-0

Toen dit bij EKC bekend werd gloorde er weer hoop want als men de laatste wedstrijd tegen Grijpskerk zou winnen zou het kampioenschap met één punt verschil alsnog in de wacht worden gesleept.

EKC – FC LEO                                                                              3-0

Terwijl Zuidhorn zich stuk liep op Grijpskerk kende EKC weinig problemen met FC LEO. Sonja van der Laan zette EKC al in de 1e minuut op 1-0. Een minuut later viel ook de 2-0 toen Sonja Anda Toonder bediende die raak schoot. Toen weer een minuut later Anda Toonder ook de 3-0 binnen prikte was de wedstrijd gespeeld. EKC wilde wel meer maar slaagde daar niet meer in. Van FC LEO kwam praktisch al helemaal niets meer zodat 3-0 ook de eindstand werd.

FC LEO – VVSV’09                                                                      ?-?
Grijpskerk – EKC                                                                           0-2

In deze wedstrijd ging het er dus om. EKC zette gelijk druk en de terug gekeerde keurige Korinne Huizenga zorgde al in de 1e minuut voor 0-1. Grijpskerk probeerde wat terug te doen maar EKC was de bovenliggende partij. Wel verscheen Grijpskerk enkele malen voor het EKC-doel maar wist hier verder niets klaar te maken. Aan de andere kant kreeg EKC ook een serie kansen die ook niet benut werden. Pas in de 12e minuut werd de zege en dus het kampioenschap veilig gesteld. Anda Toonder pikte een vrije trap op en schoof de 0-2 binnen. Hier bleef het bij en Grijpskerk gunde EKC het kampioenschap ook. Alleen jammer dat zij op voetbal.nl de uitslag ook niet heeft ingevuld. Door de ontbrekende uitslagen is de niet complete eindstand als volgt waarbij EKC wel bovenaan blijft staan:

1. EKC                     16    8     6     2     30     14- 7
  2. Zuidhorn              17    8     6     3     30     21- 9
  3. VVSV’09              15   4     6     5     18     10- 7
  4. Grijpskerk            13   3     6     4     15       8- 9
  5. FC LEO               13   1     2   10       5       2-23

EKC speelde 18 wedstrijden (alhoewel op voetbal.nl twee uitslagen niet zijn ingevuld) en haalde daaruit 34 punten en een doelsaldo van 17 voor en 8 tegen. De 17 doelpunten kwamen op naam van Anda Toonder 8, Maaike Lokken 2, Inge Mulder 2 en Linda Rozema, Sonja van der Laan, Kim Melchior, Korinne Huizenga en Sarah van Dijk met elk één doelpunt. Komende seizoen zal het team weer onder de naam van v.v. Eenrum gaan opereren.